Att blogga innebär så mycket mer än att bara skriva några inlägg lite då och då, det handlar om att hela tiden i sin vardag snappa upp sådant som kan vara intressant att skriva om och hela tiden förbereda vad man ska skriva för att det ska bli intressant för ens läsare. Och en sak till är väldigt viktig, och det är att fotografera!

Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord, och med en väl avvägd blandning av text och bilder kommer göra att din blogg blir mycket bättre och populäre. Att bara beskriva någonting räcker oftast inte till, vi människor är visuella varelser och vill gärna se saker på bild för att skapa oss en uppfattning av det, just därför är det viktigt att fotografera mycket och ha många bilder på bloggen. Här får du tips på vad du ska tänka på när du ska köpa dig en kamera, mycket läsvärt!

Så många bloggare, och även många som inte bloggar, fotar väldigt mycket. Med den digitala tekniken kan man ta otroligt många bilder och spara digitalt, det är lite skillnad från förr då man hade begränsat antal bilder på sin rulle och man behövde gå till en fotobutik eller skicka in rullarna för att få bilderna framkallade, och sedan satt man och klistrade in dem i fotoalbum. Det händer inte lika ofta nu för tiden, vi har alla bilderna digitalt och vid en krasch av hårddisken kan de vara förlorade för alltid om de inte blivit säkerhetskopierade, en väldigt tråkig sanning. Därför kan det vara en god idé att ta alla del bilder man fotat, välja ut de man skulle bli ledsen om de försvann och sedan beställa ett fotoalbum med dessa bilder. Du kommer verkligen att uppskatta att ha dem i fysiskt format, det är en speciell känsla som bilder på datorn eller i telefonen aldrig riktigt kommer nå upp till. Hos Japanphoto kan du skapa och beställa fotoalbum och böcker, klicka bara in här så hittar du utbudet: http://www.japanphoto.se/cewe-fotobok/.