Som bloggare och influencer är du nog redan medveten om att din mobiltelefon är ditt allra viktigaste arbetsredskap. I och med det aktiva liv du lever som bloggare i ständig jakt på bra content lever dina tekniska apparater farligt. Självklart ska du se till att skydda din telefon på bästa sätt mot livets alla påfrestningar.

Att investera i ett mobilskal hos Techhuset är ett bra sätt att för en liten penning skydda stora värden. Tänk på att det inte bara är telefonen i sig du skyddar, utan även det ovärderliga innehåll som ligger i minnet på mobiltelefonen. Åratal av selfies och andra foton gör ditt bildbibliotek till en guldgruva för throwback-inlägg de dagar du inte vill göra något kul, men ändå hålla din blogg och dina sociala kanaler uppdaterade. Mobiltelefonen måste skyddas till varje pris.

Mobilen ett utsatt arbetsredskap

Sommarsäsongen innebär en hel del risker för dig som är beroende av mobil teknisk utrustning i ditt arbete. Du är säkert försiktig med dina prylar, men är olyckan ändå framme när du letar efter riktigt somrigt content på badstranden tipsar DN om sätt att skydda din mobil från vattenskador.

Viktigt med goda relationer till samarbetspartners

Även om du säkerhetskopierar då och då kan en mobilkrasch innebära en mängd merarbete för dig som du egentligen inte har tid med. En extern samarbetspartner som kontrakterat dig för att lägga upp vissa inlägg vid en specifik tid har inte tålamod med att du inte håller din utrustning i användbart skick. Nagelfar du ditt kontrakt kan du mycket väl se en klausul om att du till och med är juridiskt skyldig att genomföra dina åtaganden i rätt tid oavsett tekniska problem.

Det finns all anledning att hålla sig på god fot med sina samarbetspartners. Stora etablerade aktörer som Ellos och Arla Sverige hör alla till dem som arbetar allra mest med influencer marketing. Här finns stora reklambudgetar, som det krävs en hög grad av professionalism för att få ta del av. Tiden då du kunde driva blogg lite hipp som happ är helt klart förbi. Idag gäller det att vara förutseende och seriös i sitt arbete för att ha en chans att lyckas, men för dig som är villig att arbeta hårt och hålla koll på grejerna finns stora pengar att hämta.