Är du bloggare och gärna använder mobilen som verktyg i ditt bloggande? Då kan det vara rent av förödande om mobilen går sönder, speciellt om du tar dina bloggbilder med telefonens kamera.

En bloggare med trasig telefon bör ögonaböj skickas på lagning, och som tur är går en mobilreparation smidigt och enkelt att genomföra. Visserligen, beroende på vad som är trasigt i telefonen såklart, kan en reparation kosta en del men smakar det så kostar det och en lagning för en bloggare kan verkligen vara mödan värd. Men frågan är om du har rätt mobil från början? I en artikel som magasinet M3 publicerat så jämför man den senaste Samsung telefonen med iPhones senaste modeller, och resultatet är som följer:

Resultatet imponerar, i alla fall på en teknisk nivå. Kameraexperterna på Dxo Labs ger Galaxy S9 99 poäng i sin bedömning. Det är rekordbra, med Googles Pixel 2 på 98 poäng och Iphone X på 97 poäng. Nu är detta en rätt så klinisk bedömning av sensorer, optik och bildprocessor, och det finns andra faktorer som avgör vad vi anser vara en bra mobilkamera. – läs mer här.

Tips för bättre mobilbilder

När du lagat telefonen och ska ta bilder igen kan det vara roligt att veta exakt hur du ska göra för att ta bra och snygga bilder. I ett inslag hos Malou efter tio delar Instagram-profilen Wisslaren med sig av sina bästa tips på hur man kan förbättra sina instabilder, tekniker som självklart kan användas också på bloggen! Men för att lyckas extra bra är det viktigt att veta hur man på smartaste och enklaste vis ska göra för att ta bilderna från fösta början, och det är något som man samlat hela 10 tips på i en artikel hos PC för alla. Här är ett urval av deras tips:

  • Fota med volymknapparna – visst är det ett gissel att försöka ta snygga selfies med mobilkamera-knappen, men det behöver man inte göra för det finns nämligen inställningar för både android och iPhone som gör att du kan använda telefonens volymknappar i stället.
  • Undvik zoomen – beskär bilderna i efteran för bättre fokus och skärpa, det ger ett bättre och skarpare resultat.
  • Använd porträttläget – många telefoner idag, såsom de flesta android-telefonerna och Iphone 6S Plus till Iphone X, har ofta två kameror med möjligheten att porträtt med kortare skärpedjup vilket ger exakt det resultat som en stor systemkamera ger, utnyttja detta läge för snyggare bilder!