Så som vi lever idag var nog svårt att föreställa sig för bara ett par tio år sedan. Detta då utvecklingen har gått så fort fram när det kommer till tekniken och dess underbara värld. Nu kan alla bli kändisar och det här med 15 minuter av berömmelse kanske inte längre stämmer.

Vill du börja blogg? Grattis, men du är inte ensam. Fast, det spelar egentligen ingen roll och det kanske bara gör så vi blir än mer taggade på att blåsa liv i den mest populära bloggen som är aktiv. Men det finns lite trix att ta till för att få en så bra blogg som möjligt:

  • En snygg blogg
  • En smartphone
  • Ett stort intresse eller snygg vinkel

Ibland kvantitet än kvalitet

Visst, det finns tusentals olika bloggidéer du kan ha. Och beroende på idén så beror det även på hur många inlägg du gör och hur långa de måste vara. Skriver du om språk och är en ordpolis så kanske du lägger ner mer tid på orden och att formulera meningar för att med det säga någonting till läsaren. Men, om du startar en blogg där du skriver om dina snurriga tankar eller bara lägger upp bilder på när du leker med maten så går det betydligt snabbare. Ibland fungerar därav kvantitet för att du ska fylla så mycket som möjligt. Detta fungerar om du tar kort på din hund i konstiga ställningar med olika konstiga kepsar på sig. En bild kanske inte är så rolig. Men om du har hundra sådana bilder och döper bloggen till ”My Dog Rocks!” så kommer du få människor som skrattar och tycker det är kul. Skriver du däremot många korta inlägg om språket och har stavfel i texterna eller att dom inte är matnyttiga så kommer du märka att du inte får några som vill läsa din blogg. Det är viktigt att ha en vinkel som tilltalar och som gör att du sticker ut ur mängden. Kanske är det därför som så många börjat starta bloggar som ”Tiny Hands” eller skriver egna texter på bilder och med det gör dom roliga.

Ta hand om din telefon

Det är viktigt att du tar hand om din telefon. Att laga htc telefon eller iphone går nu på nolltid och är enkelt. Något som kan vara bra att tänka på då detta är ett bra redskap att använda. Detta då du måste kunna uppdatera din blogg lätt och då många bygger sina bloggar i WordPress så finns det nu även en app du kan ladda ner som gör att du kan fylla på med innehåll vart du än befinner dig – så länge du har med dig din telefon det vill säga.

Ja, smartphonen har en stor betydelse. Större än vad vi kanske tror. Utan den skulle det bli svårt att hålla bloggen levande med bilder och att kunna uppdatera den när helst vi vill det. Prova att stäng av din telefon under en dag eller under en helg för att se vilken abstinens det kan medföra. Det ger oss lite respekt.