Annonsering och sponsring är två vanliga sätt att tjäna pengar på sitt bloggande. Men kanske är det faktiskt så att du vill ta ett steg till och börja använda din blogg till att marknadsföra en egen produkt? Det behöver inte alls vara svårt! Bygg upp en hemsida och använd bloggen till att ge insyn i skapandeprocessen. Det brukar uppskattas och betraktas som ärligt och transparent – något som efterfrågas idag.

Som tur är behöver man inte kunna särskilt mycket om de olika funktionerna som krävs för att skapa en fungerande plattform. Istället för att gissa sig till metoder och ägna timmar åt att bygga själv så finns det experter som erbjuder rådgivning och genomförande. Hos www.webon.se finns spännande lösningar på oväntade problem beroende på vilken typ av plattform du vill skapa. Börja med att fundera ut ett koncept och ta sen hjälp av proffsen.

Olika e-handelsplattformar

Allt fler väljer att göra sina inköp på nätet idag. Det finns en annan representation där och ett nytt typ av utbud som gör folk nyfikna. Svensk dam sina julklappar online. Det finns också de populära nätauktionssajterna – sr.se. De gamla vanliga butikerna är både dyra i drift, de kräver personal och öppettider, vilket gör att det man säljer också måste bli dyrare.

Fördelar med e-handeln är många.

  • Du slipper snäva öppettider, något som uppskattas av konsumenter
  • Priserna går att sänka eftersom du slipper lägga pengar på servicepersonal.Dessutom innebär lager att du inte behöver konkurrera om centrala lokaler.
  • Utbudet blir annorlunda, både storleksmässigt och innehållsmässigt.

En annan fördel är att du inte behöver välja om du ska försöka konkurrera med butiker i centrala Stockholm för att nå en bred köpkrets. Som e-handelnsföretag är du tillgänglig även för folk i resten av Sverige. Det spelar ingen roll om du bor i Rimbo eller Haparanda! Fördelen med e-handel är förstås också att du kan nå en mer global köpkrets. Rikta dig mot Europa – eller varför inte Kina? Där har e-handeln blivit enorm, och man har till och med skapat en dag för att fira singlar. Det här är en växande marknad och den fortsätter hela tiden att utvecklas.