Kvinna som bloggar

Blogga 2014

Att blogga idag är inget fenomen längre, det är som tatueringar, overcombs, träningspass och att dricka finlatte på stan. Men att bli bra på att blogga och att hålla sig a jour är något helt annat. Speciellt när det kommer till vardagligt bloggande och att blogga medans man är på språng. Något som kan vara svårt för vissa. Man kanske inte riktigt vet var man ska börja, eller så är kanske inte telefonen optimerad för att skriva blogginlägg genom diverse CMS verktyg. Du behöver också självklart en uppkoppling till internet och du behöver kanske inte vara lysande på att ta bilder. Men det underlättar om de blir bra.

Bloggtips från proffsen

Beroende på vem du frågar så kommer nog svaren att vara lite olika. I alla fall när det handlar om hur du ska skriva din blogg. Men de flesta skulle intyga på att du borde skriva om något nischat. Något som kanske inte så många andra skriver om och hela bloggen bör egentligen cirkulera kring ett ämne. På det sättet får man också bäst träffar på Google. Sedan är det alltid bra att dela med sig av sina inlägg till alla man känner och på alla de sociala medier man är med på. Man bör också vara aktiv på andra bloggares sidor och kommentera deras inlägg. På det sättet kan du även få trafik till din egen sida. Ju fler som hamnar på din sida desto fler kommer att besöka den i framtiden. En annan sak som är värd att tänk på är valet av bilder. Något som faktiskt är det första som besökaren ser. Sen är det alltid bättre att skriva längre än kortare. Ett blogginlägg idag bör vara minst 300 ord och du bör få med en hel del sökord som din blogg hänvisar till.

”- Sprid bloggen i andra sociala medier och gör dig hörd genom att kommentera på andras bloggar. Sedan behöver du sticka ut lite, ha något som inte alla andra har på sin blogg, för att läsarna ska komma tillbaka, säger Sara Rydstedt.”